Translate

неділю, 2 червня 2013 р.

Закон кола

При в'язанні по колу потрібно додавати у кожному колі різну кількість петель в залежності від малюнка. Якщо коло виконується із стовпчиків без накиду, то слід рівномірно додати 6 петель на коло, якщо з напівстовпчиків, то 8 петель, якщо з стовпчиків з накидом. то 12 петель, якщо із стовпчиків з двома накидами, то 16 петель. Далі, при збільшенні числа накидів в стовпчиках, додається по 1 петлі на коло при додаванні чергового накиду.

Для того, щоб додати петлю, потрібно вив'язати два стовпчики з однієї точки, тобто зв'язати два стовпчики із загальною основою. Зв'язавши необхідну кількість рядів для отримання кола потрібного діаметру, в'яжіть без додавань і зменшень і отримаєте циліндричну поверхню. Це потрібно робити при в'язанні маленьких шапочок, які щільно облягають голову. Для зменшення розміру кола необхідно рівномірно зменшувати число робочих петель. Зменшувати кількість петель можна двома способами.
По-перше, пропускати один стовпчик, залишаючи його не пров'язаним. При цьому уважно стежте, щоб петлі не розтягувалися. По-друге, можна пров’язати по два стовпчики із загальною вершиною. Також стежте, щоб петлі не розтягувалися. Зменшення петель проводьте рівномірно по всьому полотну.
При виконанні ажурних виробів або виробів з складними візерунками по колу часто буває, що при замиканні ряду в коло потрібно перейти на середину дуги з повітряних петель, або зміститися на потрібну ділянку візерунка. У таких випадках для переходу в потрібне місце використовують напівпетлю і, пров'язавши потрібне число напівпетель, гачок з робочою ниткою виводиться на потрібне місце в полотні.
В'язання по колу використовується для виконання головних уборів, кругових шалей, серветок. скатертин. За принципом кола можна в'язати светри, блузони, сукні. Такі речі є суцільнов’язаними і виконуються, як правило, зверху від горловини.

Немає коментарів:

Дописати коментар