Translate

понеділок, 20 травня 2013 р.

Туніське вязання

Туніське в'язання - в'язання довгим гачком. Полотно, виконане в цій техніці, має особливість, воно не деформується. Тому його часто використовують для в'язання дитячих виробів, ліжників, панно, верхнього одягу.
Не існує жодних обмежень при виборі видів петель в туніському в'язанні гачком. Технікою туніського
в'язання гачком можна імітувати або в'язання спицями, або ткацтво.
Часто при описі цього методу можна зіткнутися з різними варіаціями його назв: Афганське в'язання гачком, Афганська стібка, Трикотажне в'язання гачком і т.д.
На відміну від звичайного в'язання виріб не треба розвертати на 180 градусів.
Зразки вив'язують в прямому і зворотному напрямках по лицьовій стороні. Таким чином один ряд в'язання виконується в два етапи.


Перший етап – на кожній повітряної петлі основи по лицьовій стороні справа наліво набирають всі петлі по ширині полотна, при цьому всі набрані петлі залишаються на гачку.


Другий етап – кожна петля, що знаходиться на гачку, пров'язується зліва направо.

Другий і всі наступні ряди в'яжуть так само. але набираючи петлі (перший етап), проходять гачком під верхню вертикально лежачу нитку (одна половина витягнутої петлі попереднього ряду), через яку протягують нову петлю і залишають її на гачку.
               Підйом ряду при в'язанні довгим гачком робити не треба, так як перша петля, що знаходиться завжди на стрижні гачка, і є петлею підйому наступного ряду.
           Туніське полотно практичне в носінні, не розтягується ні в ширину, ні в довжину. При розрахунку в'язання це слід враховувати і зробити припуск, щоб було вільне облягання. При такому способі в'язання витрата пряжі менше на 20%, ніж при в'язанні коротким гачком, так як тут більш просте переплетення нитки.




Майстер-класи з туніського в'язання











Вироби

Немає коментарів:

Дописати коментар