Translate

четвер, 9 травня 2013 р.

Брюггське мереживо


Бельгійське місто Брюгге - це батьківщина відомих мережив. Брюггське в'язане мереживо імітує мереживо, сплетене на коклюшках. Цей вид в’язання гачком називають імітацією вологодських мережив.
Брюггські мережива складаються з тасьм, які при поєднанні створюють чудові візерунки. При в'язанні гачком ці тасьми з'єднуються маленькими ланцюжками
з повітряних петель і прикрашаються дугами таким чином, що з'являється точна копія мережив, сплетених на коклюшках.
Тасьма для в'язаного мережива виконується прямими і зворотними рядами, на початку кожного ряду в'яжуть ланцюжок з повітряних петель, які утворюють бічні дуги.
Брюггські мережива використовують при створенні серветок, подушок і одягу (комірців, шляпок, шарфиків, палантинів, жилетів, блуз тощо).
В'язання тасьми не складне, але перед початком роботи слід ознайомитися з послідовністю того, як в'яжеться тасьми по схемі.
Зрозумівши основні закономірності в'язання мережив із стрічок і придбавши, необхідні навички, ви зможете легко слідувати за орнаментом. Повторення його в різному ритмі і з різною орієнтацією дозволяє створювати безмежну різноманітність малюнків.
Спочатку в’яжеться тасьма. Її ширина, зазвичай, буває від 4-х до 10-ти стовпчиків. Іноді між стовпчиками виконують повітряні петлі. Тасьма виходить з «вушками», за які в подальшому вона й зшивається за заданим малюнком.
Малюнок наноситься на щільний папір або тканину. Тасьма викладається по малюнку і «вушка» зшивають одне з одним по одному з кожної сторони на прямих ділянках або групами на поворотах тасьми. Іноді тасьму з’єднують в процесі в’язання. В цьому випадку під час вив’язування чергової дуги з «вушка» гачком підхоплюють «вушко» від раніше вив’язаної ділянки тасьми. В полотні, зібраному з тасьми, можуть бути ділянки з окремих мотивів у вигляді будь-яких кіл або квітів.

Немає коментарів:

Дописати коментар